Algemeen
Wat is biologisch?
‘Biologisch’ betekent dat de grondstoffen zijn verkregen van boeren die duurzame landbouw bedrijven, met respect voor de natuur. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
Doel van de biologische landbouw is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Onafhankelijke controle-organisatie Skal ziet er streng op toe dat regels voor biologische landbouw worden gehandhaafd.
Lees meer over onze keurmerken en garanties.
Wat is biologisch-dynamisch?
‘Biologisch-dynamisch’ betekent dat de grondstoffen zijn verkregen van boeren die duurzame landbouw bedrijven, met respect voor de natuur. Deze boeren gaan nog een stapje verder dan biologische boeren. Controle-organisatie Demeter (van het Demeter keurmerk) ziet er streng op toe dat alle regels voor biologisch-dynamische landbouw worden gehandhaafd. De gewassen worden niet bespoten met bestrijdingsmiddelen, er wordt geen kunstmest gebruikt en er wordt rekening gehouden met wisselteelten. Zo krijgen gewassen de tijd om in balans met het ecosysteem tot rijping te komen. En dat proef je!
Lees meer over onze keurmerken en garanties.
Waar staat Fairtrade voor?
Het Max Havelaar Fairtrade keurmerk is een garantie voor de consument dat de ingrediënten zijn verkregen voor een stabiele, hogere handelsprijs dan gangbaar. Dit geeft boeren zekerheid, meer welvaart en ruimte voor broodnodige investeringen.
Daarnaast profiteren boeren in Fairtrade coöperaties ook van sociale programma’s op het gebied van onderwijs, gezondheid en ondernemerschap, zodat zij in de toekomst een sterkere partij kunnen zijn op de wereldmarkt.
Waar worden de producten van Joannusmolen verkocht?
Onze producten worden in vele natuurvoedingswinkels, reformzaken en drogisterijen verkocht. Onder andere Ekoplaza, De Natuurwinkel, Estafette, Gezond&Wel en Dio. Ook in de kleinere speciaalzaak vind je onze producten. Uiteraard wordt ons assortiment ook online aangeboden in diverse webshops. Kijk voor Biobim biologische babyvoeding op www.biobim-shop.com.
Zijn alle producten van Joannusmolen gegarandeerd biologisch?
Ja, onafhankelijke controle-organisatie Skal ziet er streng op toe dat regels voor biologische landbouw worden gehandhaafd. Hiermee garanderen we dat onze producten biologisch zijn. Lees meer over Skal. Sommige van onze producten gaan nog een stapje verder en zijn op biologisch-dynamische wijze verbouwd. Deze producten dragen het Demeter keurmerk. Lees meer over Demeter.
Zijn de producten van Joannusmolen gegarandeerd gentech-vrij?
Ja, Joannusmolen verwerkt enkel grondstoffen die uit de duurzame landbouw komen. Volgens onze filosofie past gentech niet in een verantwoorde en duurzame landbouwmethode. Voor zover verkrijgbaar zijn alle ingrediënten in onze producten zijn op biologische of biologisch-dynamische wijze verbouwd.
Lees meer over onze keurmerken en garanties.
Babyvoeding
Kan ik Biobim pappen vermengen met borstvoeding?
Al onze pappen uit de Biobim serie laten zich uitermate goed mengen met borstvoeding.
Bekijk Biobim pappen in de Biobim Shop.
Kan ik flesvoeding voor een hele dag klaarmaken?
Als je bereide flesvoeding bewaart, kan het zijn dat bacteriën zich ontwikkelen. Je baby kan hierdoor ziek worden. Ook gaan er op deze manier veel voedingsstoffen verloren. Beter is het om telkens één flesvoeding te maken die meteen geconsumeerd wordt. Daarom adviseren we voeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden niet te bewaren en binnen een uur te gebruiken.
Wat kan ik doen als pap vermengd met BiobimLac niet door de speen gaat?
Zorg er in ieder geval voor dat je een pap speen gebruikt. Deze heeft een grotere opening (vaak een sneetje). Ook kun je eventueel de opening met een mesje een klein beetje groter maken.
Daarnaast zijn er ook drinkbekers te verkrijgen, die tevens gebruikt kunnen worden om pap uit te drinken. Tot slot kun je ook overwegen om de pap in een schaaltje te doen en met een lepeltje te geven. Let er wel op datje dan waarschijnlijk iets meer Biobim Muesli – of willekeurig welke andere pap – nodig hebt om een dikkere pap te maken die beter op de lepel blijft liggen. Voor een flesje met bijvoorbeeld 180 ml BiobimLac gebruik je één tot drie eetlepels Biobim pap en bij een bordje met 180 ml gebruik je 6-8 eetlepels pap.
Hoe kan ik flesvoeding meenemen?
Kook de benodigde hoeveelheid water en neem deze mee in een thermoskan. De benodigde hoeveelheid BiobimLac (poeder) doe je in een bakje of zakje. Zo hoef je het ter plekke alleen nog maar samen te voegen in de fles en te schudden. Opwarmen is niet nodig (het water blijft warm in de thermosfles), controleer wel of de temperatuur van het aangemaakte flesje niet te heet is voor je kindje. Bij jonge zuigelingen is het belangrijk de benodigde materialen zorgvuldig te reinigen voor gebruik.
Moet ik het water koken voor de bereiding van flesvoeding?
Volgens advies is het niet nodig in Nederland het water voor bereiding van flesvoeding te koken. Wel is het nodig om stromend water uit de kraan te gebruiken en de kraan even te laten lopen zodat restjes metaal uit de boiler of geiser verdwijnen. Gebruik geen warm kraanwater. Omdat het water verhit moet worden voor consumptie (af laten koelen tot ca. 37 graden) en de oplosbaarheid van het poeder kan het ook heel even aan de kook worden gebracht.
Mijn baby komt de nacht niet door, mag ik wat rijstemeel in de voeding doen?
Vanaf vier maanden mag je Biobim Baby rijstemeel aan de voeding toevoegen. Het is wel belangrijk te beginnen met een eetlepel. Je baby kan dan langzaam wennen aan een nieuw voedingsmiddel. Biobim Baby zorgt dat er wat meer energie in de voeding komt en zodat je kindje langer verzadigd blijft. Vanaf zes maanden kan je ook Biobim Slaap Papje gebruiken. Meer over Biobim Slaap Papje in de Biobim Shop.
Waarom opvolgmelk en waarom geen gewone melk?
Koemelk bevat erg veel eiwit en natrium (zout). Dit kan belasting geven voor de nieren van je baby. Daarnaast bevat koemelk te weinig ijzer en vitaminen voor kindjes onder een jaar. BiobimLac opvolgmelk is aangepast aan de voedingsbehoeften van een baby vanaf zes maanden. Het bevat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van je baby.
Hoe lang mag een potje Biobim worden bewaard?
Ongeopend is een potje Biobim houdbaar tot de datum die op de deksel staat vermeld. Ongeopende potjes zijn zo goed luchtdicht afgesloten dat je ze gewoon in een keukenkast kunt bewaren. In de koelkast mag uiteraard wel, maar is beslist niet nodig. De potjes van Biobim hebben een soort garantie deksel. Indien vóór het openen de deksel klikt bij indrukken, de inhoud niet gebruiken. Als het potje is geopend moet het goed afgesloten in de koelkast worden bewaard en binnen 24 uur worden gebruikt. Schep het deel van de voeding dat je wenst te gebruiken met een schone lepel in een bakje voor je kindje.
Waarom is er BiobimLac 3?
De samenstelling van BiobimLac 3 is speciaal afgestemd op de behoefte van de opgroeiende dreumes / peuter.
Wat is nitraat en waar zit veel nitraat in?
Volgens landelijk advies van deskundigen wordt tot de leeftijd van zes maanden nitraatarme groenten geadviseerd. Nitraat komt van nature voor in voeding. Groente is een belangrijke bron van nitraat (bijvoorbeeld spinazie, bietjes, andijvie, postelein, sla, spitskool enzovoort). Geef kinderen onder de zes maanden geen nitraatrijke groenten en kinderen boven de zes maanden niet vaker dan twee keer per week. Biobim zorgt voor veilige groentehapjes door het kiezen van speciaal geteelde ingrediënten en beheerste Demeter teeltwijzen.
Hoe kan ik het beste starten met bijvoeding?
Volgens de nieuwe richtlijn kan het beste met bijvoeding worden gestart vanaf vier maanden. Je kunt beginnen met het toevoegen van Biobim Baby rijstemeel aan de borst- of flesvoeding. Daarnaast kan het eerste groente- of fruithapje worden geïntroduceerd. Het is het beste te beginnen met één soort groente of fruit. Zo kan je baby langzaam wennen aan nieuwe zachte smaken. Als het goed gaat kunnen er ook andere smaken worden geprobeerd. Meer over Biobim Baby in Biobim Shop.
De flesvoeding lost niet goed op, hoe kan dat?
Let erop dat het water de juiste temperatuur heeft als je het poeder toevoegt (ca. 37 ˚C). Indien het water te warm of te koud is, lost het minder goed op. Zorg dat de fles goed wordt geschud.