Bij Joannusmolen denken we bij het maken van onze producten ook aan de mensen om ons heen.

Indirect doen we dat door zorgvuldig met onze planeet om te gaan door duurzaam te produceren. Dat is niet alleen beter voor de mensen van nu, maar ook voor volgende generaties.

bottom_2_577_normal Daarnaast dragen we zorg voor eerlijke handel en bouwen we duurzame relaties op met onze toeleveranciers van grondstoffen. In landen waar eerlijke handel niet vanzelfsprekend is, werken we samen met boeren die zijn aangesloten bij Fairtrade Max Havelaar. Sommige producten dragen daarom ook het Fairtrade Max Havelaar keurmerk.

Bovendien steunen we diverse stichtingen en goede doelen.
Al jaren lang steunen we Cordaid Microkrediet. Cordaid Microkrediet stimuleert kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Niet door ze geld te geven, maar met kleine leningen, zogenaamde microkredieten. Dankzij Cordaid Microkrediet kunnen ondernemers een zelfstandig bestaan opbouwen en komt er gezinsinkomen. Zo kunnen ze eten kopen en schoolgeld van de kinderen betalen. Het gaat dus om een duurzaam resultaat in het heden én een investering in de toekomst. Meer weten? Klik hier.

CORDAID-MICROKREDIET_logo_FCkopie

Dit jaar staat onze steun aan Stichting Hanasaneye centraal; de stichting die samen deelt door samen te werken in Namibië. De stichting staat voor ‘samen delen door samen te werken’ en reageert op verzoeken van jonge startende ondernemers in Namibië om samen met hen op weg te gaan. Hanasaneye ondersteunt bij het opzetten, ontwikkelen en gedeeltelijk financieren van een bedrijf. Meer weten? Klik hier.

Hanasaneye_logo-def            ombaka-primary-school-05