Bij Joannusmolen denken we bij het maken van onze producten ook aan de natuur.

Melen-landschap-schets-Sven

Al onze grondstoffen afkomstig van de landbouw die we gebruiken voor onze producten worden biologisch geteeld. De biologische landbouw is een landbouwmethode die is gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en landschap en het welzijn van dieren. Kortom, de biologische landbouw gaat uit van natuurlijke processen. Dat betekent onder andere dat er geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt tijdens de teelt.

Daarnaast gaan we zorgvuldig met onze planeet om door duurzaam te produceren. Beter voor de wereld van nu, én in de toekomst. Zo gebruiken we van oudsher duurzame windenergie van traditionele en moderne windmolens; een zeer duurzame vorm van energie.

bottom_2_576_normalBovendien heeft al het karton dat we gebruiken het FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk. We gebruiken zowel gerecycled karton als karton dat gemaakt wordt van bomen uit verantwoord beheerde bossen. Deze bossen worden zo beheerd dat voor elke boom die gekapt wordt, er meerdere worden terug geplaatst. Zo neemt de hoeveelheid bos toe!
Draag jij bij aan het recycle proces? Gooi dan het karton van onze verpakking bij het oud papier en het zakje bij het plastic afval. Dan wordt alles weer netjes gerecycled en hergebruikt.