We weten allemaal natuurlijk wel dat een goed, stevig ontbijt het beste begin is van de dag. Maar we willen graag opschieten in de vroege morgen en willen dan wel graag gezond en volwaardig ontbijten, maar het mag ook niet teveel tijd in beslag nemen. Het teff ontbijt biedt al reeds hierin veel soelaas, maar wil je nog sneller ontbijten, kun je ook een dag tevoren deze heerlijke, zachte ontbijt koeken bakken! Ideaal om onderweg naar werk/school op te peuzelen! Met alle gezonde voedingsstoffen die je voorlopig veel energie geven om uren vooruit te kunnen!

Ingrediënten

  • 100 gram Breakfast Teff Ontbijtgranen
  • twee bananen in stukken
  • een appel, gewassen en in de schil gelaten, in zeer kleine blokjes gesneden
  • een peer, gewassen en in de schil gelaten, in zeer kleine blokjes gesneden
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • vijf druppels pure vanille extract
  • een eetlepel kaneelpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Voeg alle ingrediënten samen in een kom en prak/roer dit met een pollepel tot een lobbige massa. Je kunt, om de smaken het beste tot zijn recht te laten komen, de kom het beste afdekken met een stukje plastic folie en ongeveer 2 uur laten staan. Dit hoeft echter niet.
Schep flinke bergjes van de massa op de bakplaat, hou goede ruimte tussen de koeken.
Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, controleer tussentijds. De koeken moeten mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat ze liefst 24 uur hard worden.

Bron: www.moniquevandervloed.nl 

We noemen een recept glutenvrij als er geen glutenhoudende ingrediënten worden gebruikt. Of het gerecht ook 100% glutenvrij is, hangt af van de omstandigheden in de keuken en eventuele kruisbesmetting tijdens de productie. Alleen producten met het glutenvrij logo zijn gegarandeerd glutenvrij.

Share Button